Przepisy

SPAGHETTI EL CHUTNEY BOLOGNESE

Przygotowanie: około 40 minut

Poziom trudności: łatwe

Potrzebujesz:

  • 300 g mięsa mielonego
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 400 g pomidorów bez skórki z puszki
  • Przecier pomidorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • Cebulę
  • marchewkę
  • 100 ml bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 2 łyżki stołowe El chutney ostre/łagodne
  • 1 łyżkę czosnku granulowanego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • Parmezan
  • Sól
  • Pieprz

Krok po kroku:

  1. Umytą i pokrojoną marchewkę pokrój w kostkę.
  2. Obierz i pokrój cebulę oraz czosnek i podsmaż je na oleju
  3. Do cebuli i czosnku dodaj marchewkę i mięso mielone
  4. Do wszystkiego dodaj bulion, 3 łyżki przecieru pomidorowego, pomidory z puszki oraz 2 łyżki stołowe sosu chutney.
  5. Całość mieszaj i przypraw solą, pieprzem, oregano i czosnkiem granulowanym, duś pod przykryciem przez 20 minut
  6. Ugotuj makaron spaghetti według informacji na opakowaniu.
  7. Po ugotowaniu makaronu wymieszaj go z przygotowanym sosem i podawaj z parmezanem na wierzchu.

Sprawdź również inne smaki:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.