Przygotowanie: około 40 minut
Poziom trudności: łatwe
Potrzebujesz:
- 300 g mięsa mielonego
- 300 g makaronu spaghetti
- 400 g pomidorów bez skórki z puszki
- Przecier pomidorowy
- 2 ząbki czosnku
- Cebulę
- marchewkę
- 100 ml bulionu mięsnego lub warzywnego
- 2 łyżki stołowe El chutney ostre/łagodne
- 1 łyżkę czosnku granulowanego
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- Parmezan
- Sól
- Pieprz
Krok po kroku:
- Umytą i pokrojoną marchewkę pokrój w kostkę.
- Obierz i pokrój cebulę oraz czosnek i podsmaż je na oleju
- Do cebuli i czosnku dodaj marchewkę i mięso mielone
- Do wszystkiego dodaj bulion, 3 łyżki przecieru pomidorowego, pomidory z puszki oraz 2 łyżki stołowe sosu chutney.
- Całość mieszaj i przypraw solą, pieprzem, oregano i czosnkiem granulowanym, duś pod przykryciem przez 20 minut
- Ugotuj makaron spaghetti według informacji na opakowaniu.
- Po ugotowaniu makaronu wymieszaj go z przygotowanym sosem i podawaj z parmezanem na wierzchu.